Akupunktur och akupressur

Akupunktur & akupressur i Höllviken, Vellinge, Skanör och Falsterbo

Välkommen till Zenviken på Polisvägen 5 i Höllviken. Här hittar du olika behandlingsformer inom alternativ medicin och akupunktur är en av dessa. Tack vare närheten till Vellinge, Skanör och Falsterbo så har jag klienter som kommer från hela sydvästra Skåne. Akupunktur har sitt ursprung i Kina och är en av de äldsta och bäst bevarade behandlingsmetoderna. De senaste decennierna har det blivit en allt vanligare behandlingsteknik inom den traditionella sjukvården även om den kan skilja sig en aning från den som en utövare av kinesisk medicin använder. Akupunkturens syfte är att återställa kroppens balans som enligt kinesisk medicin består av yin på ena sidan vågen och yang på andra. När yin och yang är i obalans uppstår ohälsa, enligt den kinesiska medicinen. Genom att placera nålar på specifika punkter i kroppen kan sådan obalans återställas.

Välkommen att boka tid hos Zenviken på Polisvägen 5 i centrala Höllviken, ditt naturliga val för akupunktur och akupressur på Näset.

Läs mer om behandlingar under fliken ”behandlingar” och om priser samt tillgänglighet på bokningssidan (klicka på ”boka tid”).

N

Inga biverkningar

N

Avslappnande effekt

N

Stärker din kropp och själ

N

Finns fullgod ersättningsmetod vid rädsla för nålar

Vanliga frågor gällande akupunktur

Kan akupunktur vara effektivt när annan behandling misslyckats eller ej gett önskat resultat?

Självklart! Varje medicinsk disciplin har områden inom vilka det fungerar bäst respektive mindre bra. Akupunktur har visat sig ha mycket god effekt inom de områden där traditionell sjukvård ibland kan ha utmaningar som till exempel: kroniska smärtor, ångest, stress och nedstämdhet. Detta är endast exempel på områden där akupunktur har visat sig ha en väldigt god effekt.

Behöver jag förbereda mig inför en akupunkturbehandling?

Inför en akupunkturbehandling är det en fördel om du tömt urinblåsan så att du inte behöver gå på toa under behandlingen och kan slappna av. Jag använder en metod där jag endast sätter nålar under knän och armbågar vilket underlättar för dig som kommer då du kan behålla alla kläder på. I övrigt behövs det inga förberedelser.

Hur går akupunkturbehandlingen till?

Ett antal tunna och steriliserade engångsnålar sticks in i akupunkturpunkter som kan finnas i muskler, senor eller bindväv. Nålarna placeras i områden som ska hjälpa kroppen till att återställa balansen mellan yin och yang. Vanligen låter man nålarna sitta i ca. 30 minuter och beroende på tillstånd kan effekt upplevas i samband med första behandlingen.

Vad gör jag efter akupunkturbehandlingen?

Du kan känna dig lugn, avslappnad, aningen trött eller upprymd samt törstig efter behandlingen. Det är bra om du dricker vatten och vilar (om du har möjlighet) efteråt.

Hur många akupunkturbehandlingar behöver jag?

Det är väldigt individuellt då det beror på en hel rad med faktorer som till exempel, vilket tillstånd du har och hur länge det pågått. Generellt kan man säga att desto längre du haft ditt tillstånd desto envisare kan det vara att återställa balansen. Med det sagt är det endast en generalisering då jag ofta sett det motsatt hända i form av signifikanta förbättringar efter ett fåtal behandlingar.

Vad gör jag om jag är nålrädd?

Det finns fullgoda alternativ till akupunktur i form av akupressur, som innebär att man som behandlare använder händerna för att massera punkter på kroppen. Alternativt kan man använda sig av punkter i öronen där jag sätter fröplåster för att hjälpa kroppen till att återställa balansen. Utöver detta kan man använda koppning och/eller örtmedicin för att uppnå önskade resultat.

“Var du än går, gå med hela ditt hjärta.”

– Konfucius

“Agerande är oroandets värsta fiende."

– Proverb

“Egot är mänsklighetens största fiende.”

– Anonym

Min praktik

Adress & kontakt

Polisvägen 5
236 31 Höllviken

040-87800

Boka tid

Boka tid via länken nedan!

Öppettider

Öppet dagtid med möjlighet till akuttider både kvällar och helger samt hembesök, efter överenskommelse.

Anmäl dig här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av hälsosamma tips, erbjudanden och massa annat härligt!

Du har anmält dig!